Bez černý, král lesních pasek i ve vaší kuchyni
5 fotografiíbez černý
Jen málokterá rostlina v přírodě je tak všestranně využitelná jako bez černý. Používaly ho již generace před námi a my se k němu v případě různých obtíží také rádi vracíme. Vyléčíte s ním různé virózy, ulehčíte si při nachlazení...
sirup z květu černého bezu
1/2 čtyřlitrovky květú
zalít vlažnou vodou a přidat
šťáva z 1 citronu
1/2 vymač citronu nakrájet
2 dkg kyselina citronová
láhev uzavřít a nechat 24 hod. vyluhovat
pak slít a na 2,5 l výluhu dát 1kg cukru a mírným varem cukr rozpustit
přidat prostředek proti kazivosti a
pak naplnit do lahví k použití
Dá se i bez ,bez kyseliny citronové..Tal eptá zubní sklovinu,nedoporučuji,je škoda přírodních surovin a pak konzervace jak průmyslově vyrobené..Eva
co to je za blbost “ květy properte ve vodě a zbavte hmyzu “
Jakmile květy propláchnete, vymyjete z nich to nejlepší,
co na květech je a pro co květy zpracováváme.
Celá léta dělám sirup právě z nevymytých květů a je to lahoda.
Nějaká ta muška se vyplaví při máčení, vyberu je a zpracovávám
to nejlepší.
Včely na bez černý nelétají, pokud tvrdíte že ano, uveřejněte fotografii, ukážu ji svým včelám. Děkuji. Jiří Svačina, Rovensko pod Troskami
Díky za vtipný komentář pane Svačino, už dlouho jsem se tak nezasmála…..