Bez černý, král lesních pasek i ve vaší kuchyni

5 fotografiíbez černý

Jen málokterá rostlina v přírodě je tak všestranně využitelná jako bez černý. Používaly ho již generace před námi a my se k němu v případě různých obtíží také rádi vracíme. Vyléčíte s ním různé virózy, ulehčíte si při nachlazení...

Diskuze

5 komentářů

    j.skoupá

    sirup z květu černého bezu

    1/2 čtyřlitrovky květú
    zalít vlažnou vodou a přidat
    šťáva z 1 citronu
    1/2 vymač citronu nakrájet
    2 dkg kyselina citronová
    láhev uzavřít a nechat 24 hod. vyluhovat

    pak slít a na 2,5 l výluhu dát 1kg cukru a mírným varem cukr rozpustit
    přidat prostředek proti kazivosti a
    pak naplnit do lahví k použití

    Eva

    Dá se i bez ,bez kyseliny citronové..Tal eptá zubní sklovinu,nedoporučuji,je škoda přírodních surovin a pak konzervace jak průmyslově vyrobené..Eva

    pavla

    co to je za blbost “ květy properte ve vodě a zbavte hmyzu “
    Jakmile květy propláchnete, vymyjete z nich to nejlepší,
    co na květech je a pro co květy zpracováváme.
    Celá léta dělám sirup právě z nevymytých květů a je to lahoda.
    Nějaká ta muška se vyplaví při máčení, vyberu je a zpracovávám
    to nejlepší.

    Jiří Svačina

    Včely na bez černý nelétají, pokud tvrdíte že ano, uveřejněte fotografii, ukážu ji svým včelám. Děkuji. Jiří Svačina, Rovensko pod Troskami

    Alena

    Díky za vtipný komentář pane Svačino, už dlouho jsem se tak nezasmála…..

Zpět na článek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa zahradničení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním Vaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@magazinzahrada.cz

TOPlist