Grilování – jak správně vybrat gril

6 fotografiíZahradní krby grily ohniště

Aprílové počasí je za námi a znatelně se oteplilo. Mnozí z nás tak využili těchto krásných dní a rozhodli se grilovat. Pokud patříte k milovníkům grilování a zároveň se chystáte vybrat a zakoupit nový gril, budou se vám následující...

Diskuze

6 komentářů

    a
    Efika

    Docela dobrý článek, konečně někde klady a zápory. Chystáem se koupit kontaktní gril, ale nevíme přesně který. Nemáte někdo zkušenosti? Doporučíte mi něco? Tady mají docela dobrý výběr
    http://www.e-outdoor.cz/c-117-kontaktni-grily.aspx

    a
    Efika

    kontaktní grily

    a
    Johanuska

    Rozhodně doporučuji plynové grily Weber (http://www.grilovani.cz/grily-weber/), zase tolik modelů nemají, takže člověk je schopen se v tom orientovat 🙂 A kvalita je naprosto zaručená.

    a
    martina035

    Já teda rozhodně doporučuji elektrické grily. Je pak jedno, jestli grilujete na zahradě nebo doma. Jsou takové univerzálnější i pro ty, kteří nemají šanci grilovat venku: http://goo.gl/naEeal

    a
    Jirka 8

    Ahoj, všiml jsem si, že zde je psáno moc hezky o grilování. Tak pokud admin dovolí, tak bych přidal pár řádek svých zkušeností a odkaz na http://www.ceskalitina.cz

    S rodinou grilujeme spousty let a prošel jsem si grilováním na běžném drátěném roštu, litinovém děrovaném roštu, lávovém kameni a nakonec i na žulovém kameni. Bohužel ani s kameny jsem nebyl spokojený. Dlouhá akumulační doba a krátká životnost mě přiměla k tomu, abych hledal dál. Nakonec jsem našel litinový tál s vroubky české výroby. Máme malé děti co mají díky bohu rádi maso, tak vše píšu jen z vlastní zkušenosti. Mám dnes obdelníkový litinový tál s vroubky na ohniště a kruhový litinový tál do kotlíkového grilu. Bohužel s každým otevřením plechového poklopu uteklo teplo a maso se přestalo grilovat. S litinovým tálem, který je naakumulovaný při otevření poklopu teplota masa neklesne. Vesele tancuje na rozpáleném tálu dál 🙂 . Navíc tál má okraj vysoký cca 5 mm a nedovolí tuku a šťávě z masa odkapávat do grilu. Tedy tady můžeme absolutně mluvit o ZDRAVÉM GRILOVÁNÍ bez KARCINOGENŮ, které se propaguje.
    Vlastnosti tálu se častým používáním zlepšují, nepraská, dobře se čistí.

    Tomáš

    Já osobně mám nejraději plynový. Měl jsem starší Broil King z druhé ruky, ale ten už mi dosloužil. Každopádně jsem s ním byl natolik spokojen, že letos budu kupovat nový http://www.grilguru.cz/broil-king-monarch-320-2019 Asi tento nový model, uvidím podle financí. Přece jen je to investice. Zase, když máme chuť na obyčejné opékání párků tak to máme na zahradě vykopané klasické ohniště. To, ale zapalujeme jen zřídka. Je to spíš pro děti, aby si opekly buřta a bavily se u ohně.

Zpět na článek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa zahradničení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním Vaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@magazinzahrada.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist