Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet

Kuchařka The 1:1 Diet je inspirací jak pro klienty v programu, tak i pro ty, kteří zastávají zdravý životní styl a chutné jídlo. Kuchařku zpracoval výživový specialista a školitel Ing. Lukáš Vrána. Najdete zde recepty přímo pro Kroky 1-3 programu The 1:1 Diet, ale také mnoho tipů, které vám pomůžou nejen s výběrem surovin, ale rovněž i s výběrem vhodného nádobí. Vybere si opravdu každý, i ti, kteří v programu The 1:1 Diet nejsou.

Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet
Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet (Zdroj: www.one2onediet.cz)

Lukáš osobně sestavil nutričně hodnotná jídla, která nejen, že výborně chutnají, ale také dodají tělu potřebné živiny a vitaminy. Recepty jsou zvoleny tak, aby jejich příprava zabrala co nejméně času. Jak Lukáš vysvětluje: „Vybrat si jídlo, které splní vaše aktuální požadavky na obsah energie a živin, uspokojí vaše chutě, vyhoví vašim stravovacím návykům nebo omezením a které navíc zrovna budete mít čas připravit, nebývá vždy snadné. Proto jsme se rozhodli sestavit seznam receptů, které si může jednoduše a rychle připravit každý z nás.“

Kromě receptů v kuchařce najdete zajímavá fakta o jídle a také se dozvíte, proč je důležité volit kvalitní vstupní suroviny: „Věnovat chvíli času prostudování složení a původu zboží znamená investovat do svého zdraví,“ upřesňuje Lukáš Vrána. Kuchařku můžete zakoupit online přímo na webu The 1:1 Diet. Mezi nejoblíbenější recepty patří například brokolicové placky, které se hodí nejen k obědu, ale také jako svačinka na výlet.

Brokolicové placky

Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet
Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet (Zdroj: www.one2onediet.cz)

SUROVINY

  • 1 brokolice (500¬g)
  • 40 ¬g parmezánu
  • 100 ¬g vepřové šunky
  • 4 vajíčka
  • muškátový květ
  • čerstvě mletý černý pepř
  • špetka soli

POSTUP

  1. Brokolici očistíme, zbavíme dřevnatých částí, důkladně propláchneme teplou vodou a rozdělenou na růžičky uvaříme v osolené vodě do poloměkka – kupovanou kolem 8 minut ve vodě (nebo 12 minut v páře), brokolici čerstvě sklizenou z vlastní zahrádky vaříme přibližně poloviční čas.
  2. Zatímco se brokolice vaří, nakrájíme šunku na kostičky a parmezán nastrouháme najemno.
  3. Brokolici slijeme, nakrájíme na malé kousky, které smícháme se šunkou, sýrem a žloutky. Dochutíme pepřem a muškátovým květem.
  4. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně jej vmícháme do směsi.
  5. Na plech rozložíme pečicí papír a tvoříme na něm placičky. Pečeme v troubě při teplotě
    180 – 200 °C dozlatova. Doba pečení by neměla překročit 20 minut, aby se placičky nevysušily a zůstaly vláčné.

Omeleta s krevetami a špenátem na česneku

Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet
Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet (Zdroj: www.one2onediet.cz)

SUROVINY

  • 2 vajíčka
  • 2 – 4 stroužky česneku
  • 125 g čerstvého baby špenátu
  • 200 g mražených vyloupaných krevet
  • čerstvě mletý černý pepř

POSTUP

  1. Na pánvi lehce orestujte česnek, přidejte rozmražené krevety a opékejte je v jedné vrstvě asi 2 minuty.
  2. Vmíchejte špenát a opepřete dle chuti. Opékejte a restujte podle chuti další 1 – 3 minuty.
  3. Mezi tím si v misce rozšlehejte vajíčka a na druhé pánvi z nich připravte omeletu.
  4. Omeletu naplňte směsí krevet a špenátu a rozdělte na čtyři porce (Krok 1 a 2) nebo dvě porce (Krok 3).
  5. Recepty vždy můžete doplnit čerstvými bylinkami z vaší zahrádky nebo z farmářského trhu ve vašem okolí.

Co je program The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan

Historie programu sahá až do 70. let minulého století a díky rychlým, dlouhodobě udržitelným výsledkům se brzy stal oblíbený po celém světě. Jen v České republice pomohl program od svého založení v roce 1999 s redukcí váhy tisícům lidí.

Program The 1:1 Diet je komplexním programem sestaveným ze 6 Kroků, který respektuje 3 základní pilíře. Prvním je individuální přístup a podpora výživového poradce, na kterého se může klient vždy spolehnout. Druhý představuje úpravu stravovacích návyků a plánu připraveného na základě individuálních potřeb klienta a s ohledem na jeho zdravotní stav. Součástí postupu jsou kvalitní produkty s vyváženými nutričními hodnotami. Třetí pilíř pak tvoří začlenění pohybové aktivity do běžného života.

Zdroj: spolukiladolu.cz

Publikováno: 29.09.2022, Autor: | autor: Komerční prezentace

Mohlo by vás dále zajímat

Chov sladkovodních krevet

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Dnes si povíme něco málo o chovu sladkovodních krevet

Medové krevety s ořechy

Pan Miloslav Velíšek z Klatov vám v tomto videu ukáže, jak si uvaříte medové krevety s ořechy.

Knedlíčky z čínské kuchyně

Rádi zkoušíte orientální kuchyni? Máme pro Vás knedlíčky z Číny, které si můžete uvařit doma.

Chování drobných korýšů: krevetky

Jaké jsou možnosti chovu malých krevetek, péče, krmivo, rozmnožování.

Jak vyrobit krmivo pro vodní želvy

Pan Antonín Mrázek ukáže a poradí, jak vyrobit kvalitní krmivo pro vodní želvy

Beskydská rýže

Dnes si v rámci naší soutěže připravíme jídlo z Hořovic. Paní Libuše Ziková nám uvaří beskydskou rýži.

ČTĚTE DÁLE

Výroba kořenících směsí z vlastních zásob
Výroba kořenících směsí z vlastních zásob

Zdravé recepty

Pěstování bylinek se věnuje čím dál tím více majitelů zahrad. Není se rozhodně čemu divit, vždyť právě vlastní bylinky chutnají vždy nejlépe a jejich pěstování vás bude opravdu bavit. Výhodou většiny léčivých aromatických rostlin jsou jejich minimální nároky na pěstování, což ocení hlavně ti, co nemají času nazbyt.

Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet
Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet

Zdravé recepty

Kuchařka The 1:1 Diet je inspirací jak pro klienty v programu, tak i pro ty, kteří zastávají zdravý životní styl a chutné jídlo. Kuchařku zpracoval výživový specialista a školitel Ing. Lukáš Vrána. Najdete zde recepty přímo pro Kroky 1-3 programu The 1:1 Diet, ale také mnoho tipů, které vám pomůžou nejen s výběrem surovin, ale rovněž i s výběrem vhodného nádobí. Vybere si opravdu každý, i ti, kteří v programu The 1:1 Diet nejsou.

Recepty na podporu imunity ze sezonní zeleniny a ovoce ze zahrady
Recepty na podporu imunity ze sezonní zeleniny a ovoce ze zahrady

Zdravé recepty

Listy ze stromů už opadaly, ty, co tam náhodou ještě zůstaly, hrají všemi barvami. Ani se nenadějeme a místo podzimu venku začne panovat paní Zima a cesty, silnice i zahrady zahalí sněhová pokrývka. Nejvyšší čas využít to, co jsme sklidili, třeba na podporu imunity, která teď dostává zabrat.

Jak zužitkovat černý rybíz
Jak zužitkovat černý rybíz

Zdravé recepty

Černý rybíz je úžasné ovoce, z kterého se dá vytvořit spousta dobrot. Zdravé jsou nejen plody, ale také listy. Konzumujeme v něm velké množství vitamínů C a E, prospívá cévám díky obsahu rutinu, léčí průjem, snižuje krevní tlak, pomáhá při zánětech ledvin, a tak bychom mohli pokračovat ještě dlouho.

Seznamte se s pučálkou, zdravým jarním mlsáním
Seznamte se s pučálkou, zdravým jarním mlsáním

Zdravé recepty

Pučálka. Nevíte, kde jste to slyšeli? Možná od babičky, která si toto staročeské jídlo připravovala v době půstu. Dnes tuto jednoduchou recepturu můžeme použít jako zdravé mlsání k televizi. A rozhodně nepřibereme!

Dýňová semínka. Zdravá pochoutka
Dýňová semínka. Zdravá pochoutka

Zdravé recepty

Dýňová sezóna vypukla naplno, dýně na zahrádkách dozrávají a můžeme si je koupit na každém rohu. Při jejich zpracování nikdy nevyhazujte semínka, dají se použít na mnoho způsobů a jsou velmi zdravá. O jejich prospěšnosti si teď něco povíme.

Recepty na méně obvyklé pokrmy z cukety
Recepty na méně obvyklé pokrmy z cukety

Zdravé recepty

Nadúroda cuket nás mnohdy nutí vyhledávat nejrůznější recepty na přípravu pokrmů, které jsme dosud neochutnali. Dnes tedy vynecháme klasiku v podobě perníku z cuket a nadívaných cuket plněných zeleninou a podíváme se na jiné specialitky, které se možná stanou oblíbenou součástí vašeho jídelníčku. Na své si mohou v tomto případě přijít i vegani a vegetariáni. Z následujících receptů na přípravu cuket si vybere zkrátka každý, třeba i milovníci sladkých pokrmů.

Letní dezerty s jedlými květy
Letní dezerty s jedlými květy

Zdravé recepty

Zatímco některé jedlé květy jsou již záležitostí minulou a budeme si na ně muset počkat do příští sezóny, jiné na nás a naše kuchařské umění teprve čekají. Tak jako jíme nejen ústy, ale i očima, můžeme vnímat i rostliny s jedlými květy. Rozhodně se nemusíte bát je ochutnat, vždyť v kuchyni se používají odpradávna, jen je potřeba připravit k nim některou z osvědčených nebo experimentálních letních lahůdek v podobě dezertů.

Čaje ze skořice a medu, banány a pečený ovocný čaj
Čaje ze skořice a medu, banány a pečený ovocný čaj

Zdravé recepty

O léčivých účincích čajů z bylinek rozhodně nelze pochybovat. Bylinné thé si nechával připravovat i slavný detektiv Hercul Poirot, aby tímto speciálním nápojem osvěžil nejen své tělo, ale i šedé buňky mozkové. Nahlédněme tedy dnes pod pokličku přípravy čajů, které podpoří naši svěží mysl, paměť dobrou náladu a možná nám pomohou se i uzdravit.

Léčivý čaj z cibule, zázvoru, medu nebo másla – vyzkoušejte ho
Léčivý čaj z cibule, zázvoru, medu nebo másla – vyzkoušejte ho

Zdravé recepty

Možná jste to už od někoho slyšeli, jak je cibule prospěšná našemu organismu a zvláště v zimním období, kdy na nás nachlazení číhá takřka na každém kroku. Ale taky jste se možná ještě neodhodlali vyzkoušet ani cibulový ani máslový čaj. V čem všem vám mohou prospět tyto ingredience a ještě mnohé další, vám sdělíme v dnešním článku o léčivých čajích. Zkuste to a uvařte si je podle našeho návodu.

Jedlé dárky nejen pro vaše známé
Jedlé dárky nejen pro vaše známé

Zdravé recepty

Zdravý životní styl se promítá i do našich každodenních životů. Svépomocí dokážeme vyrobit nejen bylinkové kořenící směsi, ale také zdravé jogurty, sýry, bylinné směsi na přípravu nálevů i skvělé BIO sirupy a džemy. Ve vašem okolí je ovšem určitě i mnoho takových, kteří si s výrobou neví rady a koneckonců si na ni třeba ani nedokáží udělat čas. Právě pro ně se hodí jedlé dárky z vaší zahrady, které vyrobíte bez zbytečných barviv, konzervantů a zbytečné chemie. Pokud si zatím nejste v této sféře jistí, začněte od toho nejjednoduššího a postupem času zkuste i složitější postupy.