Zahrada > Rostliny > Plevel > Pampeliška lékařská > Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Jsou prostě úžasné. Nejen proto, že pohled na ně zvedne náladu i největšímu mrzoutovi, ale hlavně že se dají jíst. Celé! Během jara svěží listy nahradí očistný salát, poupata naložíte jako kapary, z květů vyrobíte med nebo víno...
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Mladé listy nejsou hořké. Zdroj: shutterstock.com
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Hořkosti zbavíte pampeliškové listy blanšírováním. Zdroj: shutterstock.com
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Jarní salát z divokého býlí. Zdroj: shutterstock.com
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Nejkrásnější salát na světě – salát z listů a jedlých květů. Zdroj: shutterstock.com
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Starší listy spařte horkou vodou, zničíte jejich hořkost. Zdroj: shutterstock.com
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Pampeliška nahradí rukolu. A je zadarmo. Zdroj: shutterstock.com
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Z kořene pampelišky připravíte léčivý čaj. Zdroj: shutterstock.com
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Nezavrhujte pampelišky v trávníku, snězte je. Zdroj: shutterstock.com
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Vtělená sluníčka. Zdroj: shutterstock.com
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Pampeliška je jedlá prakticky celá... Zdroj: shutterstock.com
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Svěží listy nahradí očistný salát, poupata naložíte jako kapary, z květů vyrobíte med nebo víno a kořen rozemelete jako náhražku kávy nebo na čaj. Zdroj: shutterstock.com
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Nejlepší jsou pampelišky brzy z jara. Zdroj: shutterstock.com
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Z květů připravte med. Zdroj: shutterstock.com
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte
Související články: Pampelišky jsou k jídlu. Hořkosti se bát nemusíte