Zahrada > Zdravé recepty > zdravá výživa > Seznamte se s pučálkou, zdravým jarním mlsáním
Pučálka. Nevíte, kde jste to slyšeli? Možná od babičky, která si toto staročeské jídlo připravovala v době půstu. Dnes tuto jednoduchou recepturu můžeme použít jako zdravé mlsání k televizi. A rozhodně nepřibereme!
Související články: Seznamte se s pučálkou, zdravým jarním mlsáním
Pučálka je tradiční postní pokrm, který vznikne opražením naklíčených zrn hrachu. . Zdroj: archiv redakce
Související články: Seznamte se s pučálkou, zdravým jarním mlsáním
Většina za nás si pučálku spojuje s obdobím Velikonoc. . Zdroj: archiv redakce
Související články: Seznamte se s pučálkou, zdravým jarním mlsáním
. Doložené historické zmínky o pučálce jsou z 15. století. . Zdroj: archiv redakce
Související články: Seznamte se s pučálkou, zdravým jarním mlsáním
Nabobtnalý hrách se dříve pražil na sucho, až později se začal smažit na tuku. . Zdroj: archiv redakce
Související články: Seznamte se s pučálkou, zdravým jarním mlsáním
Podle pučálky byla také pojmenována první postní neděle. Zdroj: archiv redakce
Související články: Seznamte se s pučálkou, zdravým jarním mlsáním
Hrách napučí po nekolikadenním máčení ve vodě. . Zdroj: archiv redakce
Související články: Seznamte se s pučálkou, zdravým jarním mlsáním
Související články: Seznamte se s pučálkou, zdravým jarním mlsáním