Co byste řekli na houby z vlastní sklizně?
12 fotografiíHouby
Houbařit ve sklepě? Proč ne? Nebude to sice tak romantické jako v lese, ale zase si vypěstujete houby dle vlastního výběru v průběhu celé sezóny (a nemusíte spoléhat na to, jestli zaprší nebo ne).
Velmi zajmavé posupy, když si opravdu chcete vypěstovat vlastní houby, ašak sečtete si naklady a čas, je lépre jíd do supremarche a zakoupiz si kilo žampecků za 65, hlíva je dražší, ale prý léčivější. V každém případě to vyjde levněji. Jednou před 30ti lety rozodla má milá, že se buse šetřit a na huby pojedeme vlakem. Jeli jsme, našli asi 10 křemenáču, ale jdyž jsme spočetli jízdeky, zmrzliny, očerstvvení v nádr. hospod – asi špekáčky, limonádičky pro děti a pivo pro dosplé, vyšel jeden křemenáč asi na 18 Kčs ( na Zelňáku stál 6-8Kč. Nejvtší radost měly naše děti, mohly mít k občerstvení, co chtěly, prošly se po lese a navíc, po dlouhé době nejely autem, ale opravdickým vlakem
houby beru jakékoliv hlavně nééé HŘIBA
Kdysi jsem s kamarádem chtěl „zbohatnout na žampionech. Vybílili jsme vhodný sklípek, vše sterilizovali a zařídili dle návodu, dva dny vozili koňský hnůj a po naočkování čekali a čekali a čekali … ! Pochopitelně NIC. Hnůj jsme vyvezli, vše uklidili a zařekli se, že už nikdy více. Ovšem příští rok se na vyvezeném hnoji objevili žampiony v neobvykle hojném počtu- sklizeň přímo super. Takže se vykašlat na návody a doporučení a ona si příroda poradí sama.
Já chápu, že prodejci žampionů potřebují kvalitní PR články a copywriting ale v tomhle případě bych řekl, ať člověk nechá přírodu dělat to, co umí. Neexistuje žádný zaručený způsob a konkrétně se žampiony mám takovou zkušenost, že čím méně se člověk stará, tím lépe. Chce to vlhké a tmavé místo a pak se uvidí. Jak píše pán přede mnou, ono se to může povést klidně až příští rok. Taky znám takové případy. 😉